AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING
GRATIS GAVEINDPAKNING

Overgangsdækkener. Hvad skal man vælge?

oprettet d. under Nyheder

Overgangsdækkener. Hvad skal man vælge?

Overgangsdækkener. Hvad vil vejret i dag?

Hvis temperaturen blot ville lægge sig konstant på 5 grader, eller endda 10 graders frost, så ville det være markant nemmere at være hesteejer, for så kunne man lægge et passende dækken på sin hest, og vide at alt var godt!

Så nemt skal det dog ikke være, for hvis der er noget man kan stole på i Danmark, så er det skiftende vejrforhold og temperaturer, i både foråret og efteråret.

 

Ofte har vi meget kolde nætter og morgener, og hen ad formiddagen bager solen ned fra en skyfri himmel, og hesten får det varmt i det dækken der ellers passede til nattetemperaturen.

 

Hvis du ligesom os synes det kan være svært at finde noget passende til hesten i disse overgangsperioder, så læs med her, hvor vi forsøger at gøre dig klogere på overgangsdækkener.

 

Hvor varmt et dækken en hest skal have, er helt individuelt. Der skal tages forbehold for pels, bygning, foderstand, alder, typen af hest og hvilke muligheder hesten har for at spise sig til varmen og gå i læ på folden.

Som tommelfingerregel, er der mange der går efter, at hvis temperaturen er under 10 grader, så skal hesten have et dækken på. Dette bør dog tages med et gran salt, da den enkelte hesteejer bedst kender sin hest.

 

Overordnet set kan man dele udendørsdækkener op i 3 kategorier; regndækkener, overgangsdækkener og vinterdækkener. Det der adskiller de 3 typer er indholdet af fyld, altså hvor varme de er.

 

Regndækkener har typisk 0 gram fyld, nogle gange 50 gram, hvis de er forede med fleece.

 

Vinterdækkener er typisk med 300 gram og opefter, helt op til 500 gram fyld. Enkelte mærker laver endda med endnu mere fyld.

 

Overgangsdækkener dækker så over alt indimellem, og kan som navnet indikerer, med fordel anvendes i overgangsperioderne mellem sommer og vinter. Det kan anvendes efter den første klipning i efteråret, så hesten ikke fryser, og sætter alt for meget pels igen.

 

Du bør altid gå efter et overgangsdækken som er helt regntæt, da vejret i Danmark ret ofte byder på regn. Vi anbefaler at investere i overgangsdækkener der som minimum kan holde til et vandsøjletryk på 3000mm. Vi kan især anbefale dette overgangsdækken fra Catago.

 

Da vejret i overgangsperioderne hurtigt kan skifte, så det er koldt og blæsende det ene øjeblik, og varmt og solrigt det næste, er det en rigtig god idé at sikre sig at overgangsdækkenet er åndbart. Dette sikrer at hesten ikke står med en masse fugt og sved på kroppen, som den ikke kan komme af med.

 

Holdbarheden af dækkenet hænger meget sammen med kvaliteten af materialet. Jo højere denier materialet er (oftest betegnet D), jo sværere er det for hesten at rive det i stykker, også de mest legesyge heste, der kan være eksperter i det! Alt under 600D kan ikke anbefales som udendørsdækken.

 

Hvorvidt man skal vælge med hals, krydsgjord, linersystem, halerem og benstropper er meget individuelt, og er op til hesteejeren og hvad der fungerer bedst for den enkelte hest.

 

Et dækken med linersystem kan være en fordel, da man så kun skifter indmaden ud i takt med sæsonerne, men det kan til gengæld have den ulempe, at skulle hesten alligevel præstere at ødelægge dækkenet, står man måske helt uden noget at give den på.

 

Er du i tvivl om hvad du skal vælge til din hest, eller har du brug for råd eller vejledning, så er du altid velkommen til at skrive til os på kundeservice@happy-horse.dk eller ringe på 75513913, så er vi klar til at hjælpe dig.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar