AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING
GRATIS GAVEINDPAKNING

Hvad skal føllet spise?

Har du fået føl i år?

Hvis du er en af de heldige som i år har fået et eller flere smukke føl i stalden, er efteråret en særligt spændene tid at gå i møde. Føllene vokser kraftigt i deres første leveår, hvilket sætter høje krav til hoppens produktion af mælk, og senere på føllets foder.

Derfor er månedens produkt fra Amequ: Omega-3 Junior Care, med fokus på fodring af føl og fravænning

Med Omega-3 Junior Care får man den fordel, at samme foder kan bruges både til den drægtige hoppe, den lakterende hoppe, føllet, plagen og unghesten. Som hesteavler får du derfor et nemt og overskueligt foderrum, og undgår trælse foderskift.

Særligt til føllet er det en fordel at det har kunnet spise med af samme foder som hoppen, og det er vigtigt at føllet er tilvænnet sit foder inden fravænning påbegyndes.

Fordele ved Omega-3 Junior Care

·         Lavt sukker og stivelses indhold

·         Rig på let fordøjeligt protein og god aminosyresammensætning

·         Tilsat Digestarom for øget optag af makromineraler og forbedret udnyttelse af aminosyrer

·         Højt indhold af fedt og fibre

·         Afbalanceret med vitaminer og mineraler til vækst

Fravænning

De fleste avlere fravænner føllet i en alder af 6 måneder. Allerede fra føllet er 3 måneder gammelt, er det dog en fordel at tilvænne fodring i egen spand eller krybbe. Mens føllet går med hoppen, er det ikke nødvendigt med en fuld dosering af krybbefoder. Her kan man langsomt tilvænne foder i små mængder, og langsomt øge mængden så fuld dosis vil være naturligt når det bliver tid til fravænning.

Fravænningen er en er en kraftig ændring i føllets management, hvilket kan stresse både føl og hoppe. At foderet derfor allerede er tilvænnet, kan reducere mængden af forandringer som kan påvirke føllets trivsel.

Tilskud

I fravænningsperioden anbefaler vi tilskuddet Amequ GastriProtect til både hoppe og føl. GastriProtect har et højt indhold af både pektin og lecitin, som beskytter og nærer mavesækkens slimhinde. Vi oplever positivt effekt på føl som får GastriProtect, der udviser større spiselyst i en ellers stresset periode. Vi anbefaler at man starter med GastriProtect når fravænning påbegyndes. Når hoppe og føl ikke længere viser tegn på gene af separation og fravænningen er fuldført, kan der langsomt trappes ud af tilskuddet igen over en uges tid og efter behov for den enkelte hest.

Vi har lavet en lille video (herunder), hvor Trine fortæller lidt mere om GastriProtect og hvad det kan bruges til.