AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Min første hest, kap. 8. Hestepas og vaccinationer

oprettet d.

Min første hest, kap. 8. Hestepas og vaccinationer

Min første hest

Kap. 8. Hestepas og vaccination

Hestens pas

Alle heste i Danmark skal have et pas og en mærkning. I passet står det nummer, som hesten er chippet med, brændemærkning eller frysemærkning. Også evt. stamtavle, en beskrivelse af hesten samt dokumentation for de vaccinationer, som hesten har fået fremgår af passet. Se tasker til pas her:

Hvis hesten har en kendt og dokumenteret stamtavle og er kåret eller registreret i et avlsforbund, vil det fremgå af indholdet i passet samt passets farve.

  • Røde/bordeaux pas: Heste i hovedafsnittet i EU anerkendte avlsforbund
  • Blå pas: Heste i bilag i EU anerkendte avlsforbund eller krydsninger, hvor som minimum far er godkendt af EU anerkendt avlsforbund
  • Sorte pas: Renracede heste i EU anerkendte avlsforbund, hvor far ikke er avlsgodkendt
  • Lysegrønne pas: Alle andre heste.

Man kan passe på hestens pas ved at have det liggende et tørt og ikke for lyst sted samt evt. i en taske, som passer til passet. Se modeller her:

 I hestepasset skal du også være regirstreret som hestens ejer. Dette kan ligge i passet som et særskilt dokumentation, men du skal fremgå som ejer af hesten hos SEGES/Landbrug. Se mere på https://www.seges.dk/da-dk/fagomraader/heste/raadgivning/hesteregistreringen

HUSK: Hestens pas skal være i umiddelbar nærhed til hesten, så man til enhver tid kan fremvise dokumentation for               hestens ejerskab, identitet og vaccinationer. Dvs. du skal have det med, når du er ude at køre med hesten.

Se her tasker til dit udstyr, når du er på farten sammen med din hest:

Vaccinationer:

Din hest skal vaccineres en gang om året for at opretholde sine vaccinationer. Misser du dette, skal du starte forfra med 3 vaccinationer med et fast interval af 3 uger og 6 mdr., hvorefter det igen er en gang årligt.

Kærlig hilsen

Team Happy-horse.dk

 

Kilde: hshestepraksis.dk

Kilde: https://www.seges.dk/da-dk/fagomraader/heste


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar