AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Min første hest, kap. 1

oprettet d. under Nyheder

Min første hest, kap. 1

Din første hest

Kap. 1. Forberedelse.

I denne nye serie ser vi på, hvordan forløbet kan være, fra første gang man er til ridning, og indtil man er godt på vej med sin egen pony ellerhest.

Når man begynder at overveje at købe sin første hest eller første pony til sit barn, kan man starte med at overveje følgende:

Hvad skal man bruge hesten til? Ture i skoven, hygge på gården, all round ridning eller konkurrencer?

  1. Budget
  2. Ambitioner
  3. Muligheder

Budgettet afgør naturligvis i høj grad, hvilken hest man kan købe. Men man kan blive mindst ligeså glad for en hest til 40.000 kr., som en til 250.000 kr.

Man kan også købe billigere endnu, men det danske marked for ponyer og heste er, i hvert fald i  2021, i en situation, hvor der er mange flere købere, end der er gode heste. Dermed bliver priserne presset op, og en hest som i 2020 kostede 25.000, koster i dag op imod 50.000 kr.

Man kan støde på heste eller ponyer under 25.000 kr., men så er det ofte heste som enten kun kan bruges til avl, dvs, man ikke kan ride på den f.eks. pga. skader, eller det er et føl.

Det som koster penge er, hvor meget man kan ride på den, hvor god dens helbred er og hvad den har lært. Det kan f.eks. være en rigtig god turhest, en dygtig islænder, en dressurpony eller en springhest. Det kan også være en lærehest eller en god allround pony. Det er den ridemæssige glæde og reaultater, som afgør prisen.

Så hvis du vil ride på din nye hest med det samme, skal du i hvert fald have en, som er over 3 år gammel og tilredet.

Du kan derud over opnå dine ambitioner enten ved at lære hesten det selv, sende den i tilridning eller købe en hest, som allerede kan det, du ønsker. Se her udstyr til tilridning af heste.

Tal gerne med din ridelærer om, hvorvidt du er i stand til at tilride eller oplære din hest selv, om du kan klare det med trænerens hjælp eller skal have den i ridning i en periode. De penge kan være rigtig godt givet ud.

Hvis den er nytilredet kan du f.eks. vælge at din træner rider hesten 1 gang om ugen og du selv resten af tiden. I starten måske med undervisning hver gang, på hold eller enetimer. Det koster omkring 250-500 kr. pr. gang for enetimer eller ridning, og lidt mindre med en fast ordning.

Mange steder er holdundervisning en del af prisen for opstaldning og ridehuskort. Så du f.eks. kan ride på et hold 2-3 gange om ugen.

Dette var første kapitel om det at købe sin første hest. Følg med de kommende uger, og stil gerne spørgsmål, hvis der er mere du vil vide 😊

Kærlig hilsen

Team Happy-horse.dk


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar