AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Hvad er dressurridning?

Oprettet d. under Nyheder

Hvad er dressurridning?

I dressuren handler det om at skabe et samarbejde og balance mellem hest og rytter. Man ønsker, at hesten er villig og lytter til rytteren, og at den bærer sig selv korrekt under ridningen. Dressur bruges både til daglig træning men også som konkurrenceform. Den konkurreres helt op til OL. Mangler du en god sadel, som både kan bruges til trænning og stævner, så har vi et godt udvalg her.

Til stævner rider man et program, som består af forskellige øvelser. Her er der så mindst en dommer, som vurderer hesten og ekvipagen. Der bliver givet point for hver øvelse, og man slutter som regel med et resultat, som der beregnes i procent. 

Men dressuren er så meget mere end konkurrence. Det er succesen i samarbejdet med sin hest, når man endelig laver en øvelse perfekt. Det er, når man mærker hesten løfte sig korrekt, og du føler dig i et med hesten. Det er, det at kunne danse med sin hest, og få en god oplevelse. Til de sværere øvelser kan det hjælpe at have sporer på. De hjælper dig med at forfine dine signaler til hesten samtidig med, at du kan sidde i ro.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar