AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Tips og tricks når du skal til ridestævne

oprettet d. under Nyheder

Tips og tricks når du skal til ridestævne

Tips og tricks når du skal til ridestævne

 

Stævnesæsonen er for alvor kommet i gang.  Her vil vi prøve at samle de ting, som du skal huske på før og under et stævne, men også andre gode tips og tricks til stævnedagen.

Ved at starte stævne kan du holde øje med, hvor meget du og din hest rykker jer for hver gang. Efter endt ridt får du nemlig en kritik, hvori du får point for hver øvelse og et slut resultat opgivet i procenter. Mange dommere er også god til at skrive lidt kommentarer, så du ved hvad du skal være mere opmærksom på, eller forbedre til næste gang. Med tiden lærer I mere og mere, og kan hvis I ønsker det, øge jeres sværhedsgrad, og kvalificere jer til de større stævner.

 

Men det at starte stævner kan så mange andre gode ting også:
-Din hest kommer ud og ser en masse nye og forskellige ting, så du får en hest der tør mere, og I får styrket jeres tillidsbånd imellem.
-Hele forberedesen til stævnet er hyggelig og sjov, hvor både hest og udstyr får en overhaling, og der bliver gjort ekstra meget ud af det hele. Ofte er I flere fra samme klub, der skal afsted til stævne, det gør det ekstra hyggeligt at være sammen om forberedelserne.
-Til stævne møder du ryttere fra andre klubber. Med tiden får man ofte en del venskaber på kryds og tværs af rideklubberne, så heste og ryttere vil være genkendelige på stævnepladserne. Ved nogle stævner er der overnatnings muligheder og det giver nogle fede  stunder og minder med de andre ryttere.

 

Dette skal være i orden før du starter stævner:
-Du skal være medlem af en rideklub-Opret en profil under "Go!" på Dansk Rideforbunds (DRF´s) hjemmeside.
-Sørg for at du har en rytterlicens (kan oprettes gennem Go! på DRF)
-Vær sikker på at din pony/hest er registreret i Seges (du kan søge efter på hestens ID-nemmer på samme side)
-konkurrence registrer din hest også under GO! på DRF´s side.
-Tjek om hesten er vaccineret indenfor det sidste år ved stævnestartens dato.

 

Når du skal finde og tilmelde stævner, så er hele oversigten af stævner inde på Dansk Rideforbunds hjemmeside. Her kan du søge specifikt efter din ridedistrikt og den disiplin, som du ønsker at opstille i. Du finder det her:  DRF Go! Stævnekalender - Alle danske ridestævner samlet på ét sted (rideforbund.dk)
Når du er tilmeldt vil du ca. en uge før kunne se din startstid og dit nummer på Equipe:  Stævner (equipe.com)


Før stævnet skal du huske at anskaffe dig stævnetøj. Stævnetøj er hvid bluse/skjorte, hvide ridebukser, hvidt slips eller plastron, sort stævnejakke, lang sort støvle eller kort støvle med løst skæfte og hvide ridehandsker.
Du kan finde hele vores stævnetøjs sortiment her:  Til rytteren - Happy Horse Rideudstyr (happy-horse.dk)
Det kan virke sjusket hvis håret hænger, så rigtig mange ryttere rider med smukke hårnet som fx dette:   Sløjfespænde med hårnet. Sort med farvede sten (happy-horse.dk)
Til stævne rider hesten med hvidt underlag. Find hvide underlag samt andet stævnegrej til hesten her:  Stævneudstyr til hesten. Se det store udvalg på Happy-Horse.dk

Man skal være obs på, at i de højere dressurklasser er sporer obligatorisk.

 

Du skal også huske at anskaffe dig et stævnenummer. Se lige denne med krystaller i enten sølv, guld, pink eller blå:  HG Stævnenummer med krystal. Sølv (happy-horse.dk)  Det er obligatorisk for alle ryttere at bære nummer til stævne. Det kan sættes nemt fast med elestikker på enten hestens hovedtøj, rytterens fod eller underlaget, men husk altid at sætte det på venstre side.
 

Få øvet dit program grundigt. Her kan et showboard være en rigtig god hjælp at have:   Showboard | DK's bedste priser - Køb online nu (happy-horse.dk)

 

Få udstyret til at se ekstra lækkert ud til dagen, samtidig med at du sørger for god pleje til det:  PARISOL Læderfedt Sort- 100 ml (happy-horse.dk) 
Læder har brug for pleje for ikke at revne eller blive stift, tørt og gnave hesten. Slå det sammen med forberedelserne til et stævne, så er der en grund til at få det gjort jævnligt.

 

Skal hesten have flotte hove til dagen, så se her:   Parisol Hovfedt 500ml | Høj kvalitet - Dk's bedste priser (happy-horse.dk)

 

Fletning af hesten er ikke et krav, men mange dommere vil foretrække en flettet hest. Både fordi de ser super smarte ud, men også af praktiske årsager, da dommeren så bedre kan se hestens hals. Mange vælger at flette rosenknopper med enten tråd eller elastik i både man og pandelok. Nogle laver også en fransk fletning i toppen af halen. Man kan også lave en såkaldt fransk fletning, én lang fletning, der går hele vejen igennem manen. I dette flettekit får du alt du behøver:  Flette-kit - Til hesten - Happy Horse Rideudstyr (happy-horse.dk)

Når man fletter hesten laves en masse små fletninger, så ruller op og bliver til fine rosenknopper. Rosenknopperne kan holdes fast enten med elastikker eller syes med tråd.

 

 

Hesten børstes ekstra ren og flot eller du kan give den et bad, så bliver den ekstra flot til dagen med Blue Hors Deluxe Shampoo - Blue Hors Plejeprodukter - Happy Horse Rideudstyr (happy-horse.dk)

Du kan give den lidt shine før ridt med:  FOXFIRE Spray til pels, man og hale (happy-horse.dk) eller denne:  Waldhausen Pelsglans m. glimmer | Shop online her (happy-horse.dk)  Men husk ikke at sprøjte shine på området, hvor sadlen skal ligge, da sadlen så i højere grad kan glide.

Husk at pakke strigler og flettegrej selvom hesten er ordnet på forhånd, så er du klar hvis hesten biver beskidt eller håret går op. Husk også at pakke en spand så hesten kan få vand, og at pakke foder hvis I ikke når hjem før din hest skal have næste måltid.

Lån eller lej en hestetrailer. Få trænet læsning i trailer inden, så du er sikker på at hesten vil gå i trailer på dagen.  Hvis du bor i nærheden af os i Skærbæk, så tilbyder vi trailer udlejning. Se mere her:  Leje af hestetrailer | Hestetrailer udlejes hos Happy Horse (happy-horse.dk)

Det er altid en god ide, at lave en to-do seddel over de ting du skal huske.

 


Under stævnet:
Husk at ankomme i god tid, da din startstid kan være ændret. Giv dig tid til at finde ud af hvor du skal varme op og ride dit program. Hvis du skal starte i spring, så er der altid gennemgang af banen til fods inden klassen starter. Ved rideklubbens sekretariat kan du altid spørge om spørgsmål. 
På opvarmningsbanen bliver dit og hestens navn kaldt i højtaler, når det er ved at være jeres tur. Husk at smide pisken før du rider ind. Vent på dommerens fløjt og rid op af midterlinjen.

Antallet af bedst placerede og præmier afhænger af, hvor mange ekvipager (en ekvipage er hest og rytter tilsammen), der er i klassen. Præmieoverrækkelse foregår til fods. 

 

Andre virkelig gode ting at anskaffe sig før stævne:
Smart flettekam gør fletningen nemmere:  HKM Flettekam - Strigler og børster til hest - Happy Horse Rideudstyr (happy-horse.dk)
Hold styr på din telefon og undgå at den bliver våd i regnvejr, med dette smarte mobilbælte:  Catago mobilbælte sort. Passer til de fleste telefoner (happy-horse.dk)
Dragtpose til det stævnetøjet, så undgår du at det bliver krøllet og beskidt:   Catago Dragtpose | God kvalitet - Køb online nu (happy-horse.dk)

Horslyx saltsten er en rigitg god beskætigelse til hesten i ventetiden:   Horslyx mini licks. En lækker belønning til din hest (happy-horse.dk)
Foldbar skammel så kan du nemt nå hestens hals under fletning, og medbringe den på stævnepladsen, hvis håret går op:  
Waldhausen Foldbar skammel | Shop nu - Happy-Horse.dk
Slipsenål for en perfekt finish:  Plastron nål - Diverse stævneudstyr - Happy Horse Rideudstyr (happy-horse.dk)

Se mere under vores diverse stævne kategori:  Stævneudstyr til både rytter og hest. Køb det på happy-horse.dk

 

 

Husk:

ALLE ryttere kommer til at glemme banen fra tid til anden. Som du bliver mere og mere øvet, vil det blive lettere at huske banerne. Tag tingene som de kommer. Husk at I er 2, der skal have en dejlig dag og nogle gode minder. Dårlige oplevelser kommer til at sidde fast i jer begge, så tag tingene med et smil. Laver du en fejl, så gå tilbage til slutningen af næste øvelse og prøv igen. Smil til dommeren, rid godt ud i hjørnerne, rid fremad og koncentrer dig om udførelsen af hver øvelse skridt for skridt. Nyd det og så husk at ALLE ryttere starter ét sted -god tur på stævnepladserne! :)

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar