AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Hvilken trense er bedst til min hest?

oprettet d. under Nyheder

Hvilken trense er bedst til min hest?

Hvilken trense er bedst til min hest? 

 

Når du skal vælge trense til din hest, så er der flere ting at overveje. Både hvilken type hest du rider, hvilke discipliner og hvad der matcher din hest og dit øvrige udstyr. 

Typen af hest: 

Ponyer og heste går med samme typer trenser, bare i forskellige størrelser. Dog bør ponyer ikke rides med trenser/bid med 2 tøjler. 

Islændere har derimod deres helt egne typer trenser. Der er færre dele på, men til gengæld er der fokus på design og kvalitet i læderet. F.eks. med flettede dele. 

Westernheste har også deres egen kategori, hvor trenserne har flotte spænder og lækre læderdetaljer. 

 

Discipliner 

Dressur: Til dressur kan man ride med enten: 

* Vi anbefaler, at man ikke rider med kandar alene, dvs. at man kun rider med kandar til undervisning og kun efter samråd med sin træner. 

Spring:  

Til springning kan man bruge de samme trenser som til dressur, dog undtaget kandar. Til gengæld findes der en række bid, som primært bruges til spring.  Det kan du læse mere om i blogindlægget om valg af bid. 

 

Turridning:  

Når man rider på ture, så kan man sådan set bruge lige den trense, man gerne vil. Dog må vi fraråde, at man bruger trenser med 2 sæt tøjler, da de er hårde imod hestens mund. 

Islænder-trenser har den fordel, at man kan klikke tøjlerne af. Så hvis man vil holde et hvil og lade hesten græsse, så risikerer man ikke, at de træder i tøjlerne og dermed skader deres mund. 

 

HMS (HorseManShip-træning): 

Her bruger man ofte en bidløs trense, en rebgrime eller en cordeo i stedet for eller sammen med en trense. 

Den bidløse trense påvirker hesten igennem træk i næseremmen i stedet for gennem biddet. Der åbnes efterhånden klasser til stævner, hvor man må ride uden bid. 

Se her det store udvalg af udstyr til HMS. 

 

Western: 

Her ligner trenserne i funktion de trenser, som bruges til de øvrige discipliner, men har mange flotte detaljer, både på trense og bid. 

Nogle af trenserne har også særlige næseremme. 

Det særlige i western er, at hesten skal reagere utroligt hurtigt, kunne vende rundt eller bremse op fra fuld fart og ellers gå med løse tøjler. 

 

Generelt: 

Mange af trenserne fås med specielle detaljer: 

Tøjler med super-grip 

Ergonomisk nakkestykke og /eller næserem 

Allergivenligt materiale 

Bling på pandebåndet 

Farver på søde ponytrenser i lyserød/blå og lilla. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar