AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Hvad er vigtigt ved valg af vinter-ridestøvler?

oprettet d. under Nyheder

Hvad er vigtigt ved valg af vinter-ridestøvler?

Hvad er vigtigt ved valg af vinter-ridestøvler?

 

Vinterstøvler skal kunne meget, hvis de skal bruges af en rytter :-)

 

Varme:

 1. De skal være varme. Det er så knas-koldt at være rytter om vinteren. Uanset om det er i en ridehal eller på tur i skoven.

Vinterridestøvler og -staldstøvler fås med lammeskindsfoer og kunstfoer. Er dine

støvler uden foer, kan du lægge en sål i, som isolerer mod kulde fra jorden. Sålerne 

fås både i skum, filt og lammeskind.  

Der findes også særlige tå-varmere , som aktiveres når man skal afsted på tur og 

lægges ned i støvlerne.

 

Komfort:

 1. Man skal kunne ride i dem. Dvs. de skal være smalle nok til at de ikke sidder fast i stigbøjlen og til at man kan have leggins udenover, hvis det er korte støvler. I det hele taget må de ikke være kluntede eller have for mange snører, knapper eller andet, som kan hænge fast i stigbøjlen eller irritere hesten.

 

 1. Man skal kunne gå i dem. Dvs. de må ikke være for tunge eller kluntede, for vi bevæger os meget, både rundt i stalden og udenfor.

 

 1. De skal være lette at komme i og af. Altså som om det ikke var bøvlet nok med alt mudderet og kulden, så er vi jo også klædt på som rummænd, og orker ikke bøvle med at få støvlerne af og på.

 

 1. Sålen skal være kraftig og af et fleksibelt materiale. Der fås støvler med særligt ergonomisk rigtige såler, som gør det behageligt og at gå i dem hele dagen og nedsætter belastningen på ben og ryg.


 

Kvalitet:

 1. De skal være af høj kvalitet og i et slidstærkt materiale, som kan tåle vand, surheden i boksens bund, mudder osv. Hvis det er en læderstøvle, så er det vigtigt at passe den med lædersæbe, skocreme. Uanset støvletype, holder de også bedst, hvis de bliver sprayet med imprægnering.

 

 1. Vi er også hårde ved vores ting. De bliver udsat for stort slid og brugt i mange timer. Derfor skal kvaliteten også være sådan, at den kan holde til det.

Hos Happy-Horse.dk er alle vores støvler af en kvalitet, som kan holde til kraftig brug i stald og til hest.


Vandtæt:

 1. De må gerne være vandtætte. Vi skal hente vores heste ude på folden, og det er optimalt, hvis vi kan have tørre fødder uden at skulle skifte til gummistøvler

 

 1. Hvis du gerne vil have en vandtæt eller vandafvisende støvle, skal du kigge efter dem, der har en sål, som er smeltet på støvlen, og en støvle, som ikke har snører eller lynlås, hvor vandet kan komme ind.

 

 1. Der findes støvler med en membran, sådan at det egentlig er en læderstøvle, men den har en neopren-sok indeni, som gør den helt vandtæt.

 

Strømper:

 1. Der findes et stort udvalg af strømper, som er beregnet til ridning. De har en tykkere strømpe om ankel og fod, og er tyndere omkring benet, sådan at man kan have dem på i stramme, lange støvler.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar