AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Wintec sadler - for hestens skyld

oprettet d. under Nyheder

Wintec sadler - for hestens skyld

Wintec sadler – for hestens skyld 

 

Wintec sadler er alle udviklet til at passe bedst muligt på din hest. Det særlige Cair luftpudesystem gør, at sadlen tilpasser sig hestens bygning og muskler – og ikke omvendt. Det betyder mere bevægelsesfrihed og færre skader for hesten. 

Når du skal vælge sadeltype til din pony eller hest, skal du først og fremmest se på, hvad hesten bliver brugt til. 

Der findes sadler til både dressur, spring og turridning (kombisadel), og afhængigt af det niveau rytteren rider på, kan man så vælge at have 1 eller 2 sadler, og specifikt til formålet eller en kombi-model. 

Størrelsen af sadlen afhænger til dels af hestens størrelse og fås i 15”, 16”. 16,5", 17" og 17,5". Dog betyder det mest at rytteren kan passe sadlen.  

Hvis sadlen er for lille til rytteren, vil han/hun komme til at have for meget vægt bagud i sadlen og dermed bliver trækket i gjorden og belastningen af brystbenet og –muskulaturen større. Derud over vil rytteren ikke kunne sidde i balance midt på hesten, og dermed øge belastningen både på sig selv og på hesten. 

Rytteren skal således kunne være i midten af sadlen uden at trykke på bagsvidslen (den må godt kunne støtte rytterens opstilling, særligt hvis det er en dressursadel). 

 

Gjord: 

Cair-gjorden fra Wintec indeholder det samme luftsystem som sadlen. Dvs. Der ligger en luftpude i gjorden, som fordeler trykket optimalt.  

Wintec laver også flere almindelige gjordtyper i deres særlige kunstlæder- materiale. 

Til springsadler skal gjorden være længere end til dressursadler, da springsadler traditionelt er med korte stropper og dressursadler med lange stropper. 

Wintec anbefaler at man bruger gjorde i kunstlæder til Wintec sadler fordi evt. rester af pudsemiddel til lædergjorde kan sætte spor på sadlens overflade ved længere tids brug. 

 

Stigremme: 

Wintec har udviklet deres egne stigremme, som har et særligt smart justerings-system. Det gør, at rytteren ikke har den irriterende ende af stigremmen siddende under låret, og at der kun er 1 tyndt lag rem oppe på sadlen. Det er elegant, behageligt og materialet passer til sadlen.  

 

Generelt: 

Wintec er kendt verden over for at fremstille lækre sadler i god kvalitet. De er mest kendt for deres syntetiske sadler, som er nemme at holde og rengøre. 

Fælles for alle Wintec sadler er, at de er fremstillet efter et system de kalder HART: Horse And Rider Technology. 

Dette dækker over en lang række fordele, men et af de vigtigste at fremhæve er den revolutionerende luftpude der ligger på begge sider af bommen.  

 

Om Cair luftsystemet: 

Ulig stoppede sadler, kan disse puder nemlig ikke trykkes flade ved brug, det vil sige, der er ingen fare for at sadlen ændrer sig med tiden, MEDMINDRE hesten også ændrer muskulatur. Filosofien er nemlig at sadlen skal tilpasse sig hesten, og ikke omvendt. 

Disse puder er der 2 års garanti på, og de kan nemt udskiftes, såfremt der skulle ske noget med dem. 

 

Tilpasning af sadlen til en eller flere heste: 

Ligger din Wintec sadel forkert, enten fortil eller bagtil, ændres dette nemt ved at indsætte Easy-Change Risers. Disse memory-foam indlæg, som fås i 4, 8, 12 og 16 mm. kan gøre en kolossal forskel for hvordan sadlen ligger på hesten. De gør det nemt at tilpasse sadlen til din hest, men giver dig også den fordel at det er nemt at ændre på sadlen, såfremt du får ny hest, eller bruger sadlen til mere end en hest. 

En anden fordel ved Wintec sadlerne er, at du kan skifte kopjernet på sadlen. Det kan du gøre selv, så du behøver ikke sende din sadel til en sadelmager, hvis den skal ændres. 

Wintec laver bomviddemålere, så det er nemt at finde ud af, hvilket kopjern din hest skal bruge. 

 

Knæstøtte: 

Har du behov for mere eller mindre knæstøtte, så kan puderne ved knæet udskiftes til flere forskellige størrelser, så du finder lige dem der passer til dig og din ridestil.  

Puderne kan også sættes fast på sadlen i netop den position, hvor rytteren får maksimal støtte til sin ridning. 

 

Rengøring og vedligehold: 

Wintec anbefaler at man anvender gjorde og stigremme af Wintec eller Bates mærket, fremstillet af syntetisk materiale. Såfremt du bruger lædermaterialer, vil plejeprodukterne til disse nemlig med tiden sætte spor på sadlens materiale. 

Til rengøring af de syntetiske sadler, har Wintec lavet deres helt eget rengøringsmiddel. Dermed kan man være sikker på, at ens sadel får den helt rigtige pleje. Holder man den rigtig vil den se ny ud år efter år. 

 

Vurdering af hestens bygning og valg af sadelmodel: 

Her kan du finde nogle videoer, der viser hvordan man bestemmer det korrekte fit, både med hensyn til kopjern og Easy-Change Risers. 


Kommentar(er) 2

 • Martine Møldrup Nielsen
  Martine Møldrup Nielsen

  Hej Louise. Der er ganske rigtigt, som du selv skriver. En Close Contact har et fladere sæde, mens Jump er lidt dybere i sædet og dermed giver nogle lidt mere støtte, det er mange gange også en ”smags sag”, men jeg tror jeg ville anbefale dig en Jump ud fra det du skriver. Det er vigtigt at fremhæve at Jump stadig har en rigtig god komfort til turridning, så jeg tror helt sikkert det er sådan en der vil kunne dække dine behov.

  Svar

 • Louise Djørup-Friis
  Louise Djørup-Friis

  Hej. Jeg vil høre, om jeg kan få uddybet forskellen med Wintec spring close contact og deep seat? Jeg rider islænder og søger en springsadel både til spring på bane (maks 60cm), men også terrænridning med længere rideture med nogle indlagte spring og grøfter osv. Jeg er i tvivl om, hvilken model jeg skal vælge. Jeg tænker close contact måske giver bedre mulighed for at springe højere, fordi man med det fladere sæde har bedre mulighed for at få sin numse bagud? Mens deep seat måske giver mere støtte i sædet til selve turridningen?

  Svar

Skriv din kommentar