AFHENT OG RETURNER GRATIS | BUTIK
FRI FRAGT V. KØB OVER 500KR*
HURTIG LEVERING 1-5 HVERDAGE
GRATIS GAVEINDPAKNING

Din første hest, kap. 9, strigler og staldapotek.

oprettet d. under Nyheder

Din første hest, kap. 9, strigler og staldapotek.

Min første hest

Kap. 9. Strigler og staldapotek.

Strigler og striglekasse:

Når du skal gøre din hest klar til at ride eller holde den pæn og ren, skal du bruge nogle strigler og noget at have dem i. F.eks. en strgielkasse eller strigletaske.

Afhængigt af hvor langhåret og beskidt din hest er, kan du starte med en grovere plastic strigle og så arbejde dig ned til den aller blødeste naturhårsstrigle. Se et større udvalg af strigler og børster her:

Hovene skal over renses, så en hovrenser skal der til. Det kan være en god ide at købe en ekstra, lille hovrenser til at have med på tur, hvis hesten skulle få en sten i hoven.

For at hestens hale og man ren, kan man vaske den med en hesteshampoo, eller spraye med en balsam/shine, som gør håret blødt og lækkert.

Sidst men ikke mindst kan du holde hovene fugtige og elastiske ved at smøre dem med hovolie eller hovfedt. Husk at købe en hovpensel, hvis du køber fedt. I olien er penslen oftest med og sidder inde i låget.

Staldapotek:

Heste kan komme til at fejle mange mindre ting og få skader eller udslet, som du skal behandle. Derfor er det en god ide at udstyre stalden med et lille apotek.

Her skal du først og fremmest have et termometer, så du kan svare på om hesten har feber, hvis du ringer efter dyrlægen.

En meget almindelig lidelse blandt heste er sur stråle. Det kan skyldes, at man ikke får renset langs strålen dybt nok eller ofte nok, eller at hesten går på et fugtigt underlag.

Muk i koden er en anden almindelig lidelse. Der kan zinkprodukter være gode, f.eks. barrier cream fra Blue Hors. 

De har en større serie af plejeprodukter. F.eks. også en skinhealer, som smøres på sår og en en anti-itch til  kløende hale m.m.

Man kan behandle lettere grader af sur stråle med strålelotion, prevent eller maukosan. Ved sværere grader, spørg din smed eller dyrlæge til råds.

Hvis hesten har fået noget i øjet eller har betændelse, så kan en Eye Cleaner være en god hjælp.

Et køleomsla/cooling clay kan være godt at have klar, hvis hesten får en belastningsskade.

Bandager og gamasher i forskellig form, bruges til enten at køle en skade, støtte en sene eller beskytte et sår.

Derud over skal der være rene bomuldsklude, en svamp, almidelig sæbe og et førstehjælps-kit til mennesker.

I næste kap. Kigger vi på trenser og bid.

Kærlig hilsen

Team Happy-horse.dk


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar